Behandelingen bij Tandarts de Heul.

U wilt natuurlijk zekerheid over uw gebit. Zekerheid dat uw gebit de komende jaren, zonder klachten, goed onderhouden wordt. De tandartsen van Tandarts de Heul in Wijk bij Duurstede staan graag voor u klaar.

Wij zijn kundig in de behandelingen die hier aan de linkerkant staan beschreven.

Advies:
Wilt u kundig advies of een vrijblijvende afspraak / intake gesprek? Neem dan contact met ons op.

Een goed gebit begint niet bij de tandarts, maar bij uzelf. Een goede verzorging van het gebit zorgt voor een stralende glimlach en dat u kunt genieten van het leven. Bij een team van Tandarts Abcoude aan de stationstraat kunt u terecht voor alle disciplines van de tandheelkunde.

Klik hier voor meer informatie >>>

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond. Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist.

Klik hier voor meer informatie >>>

Cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt.

Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Heeft u bijvoorbeeld:
– Verkleurde tanden of vullingen
– Scheve tanden
– ‘Spleetjes’ tussen de tanden
– Zichtbare metalen kroonranden
– Onvolkomenheden van het tandvlees

En u wilt daar iets aan veranderen? Facings, kronen of uw tanden bleken? Neem dan contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden van cosmetische tandheelkunde. Zodat wij samen kunnen bekijken welke behandeling de beste oplossing biedt voor uw probleem. Er zijn drie soorten witte vulmateriaal die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet, glasionomeer en compomeer. Het zijn materialen die verschillen van samenstelling. Composiet is de sterkste van de drie. Daarom wordt composiet het meest gebruikt.

Wit vulmateriaal is zeer geschikt om de vorm van de tanden te corrigeren. Bv. het opvullen van een spleetje tussen de voortanden.

Voordat de tandarts begint met het vullen van een gaatje, bespreekt hij de behandeling met u. Vervolgens zal hij u vragen of u een verdoving wilt. Als u kiest voor een verdoving, moet de verdoving eerst een aantal minuten inwerken. Vervolgens boort de tandarts het aangetaste gedeelte weg. Nadat de kies schoon en droog is gemaakt, kan de kies worden gevuld. Het gat kan worden opgevuld met een composietvulling . In eerste instantie brengt de tandarts een soort lijm aan in de tand. Hierdoor hecht de vulling beter. Deze lijm wordt met blauw (koud) licht uitgehard. Vervolgens wordt het vulmateriaal in de vorm van een pasta in het schoongemaakte gaatje gestopt. Dan wordt het bijgewerkt en met behulp van het blauwe licht wordt de vulling uitgehard.

Indien nodig wordt de vulling met een boortje in vorm gebracht.

  • U wilt mooie witte tanden?
  • Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden?
  • Of een afgebroken tand laten repareren?

Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Klik hier voor meer informatie >>>

Wanneer u een aantal tanden of kiezen mist, heeft u de keuze tussen een vaste oplossing zoals een brug of implantaten, of een uitneembare voorziening zoals een plaatje of een frame. Een frame is een goede oplossing wanneer er op meerdere plaatsen elementen ontbreken of wanneer het vanwege de stand of positie van uw eigen tanden niet mogelijk is, bruggen te maken. Een frame is in tegenstelling tot een plaatje gemaakt met een metalen basis. Het is hierdoor een stuk steviger en geeft door middel van haakjes of ankers veel meer houvast. Tevens heeft het nauwelijks nadelige effecten op uw tandvlees, wat een plaatje zeker wel heeft. Het is ook mogelijk om, gecombineerd met kronen, een kliksysteem te maken, zodat de haakjes niet meer zichtbaar zijn. Op deze metalen basis wordt roze kunsthars en porseleinen of kunsthars tanden en kiezen gemaakt. Net als bij het maken van een (gedeeltelijke) prothese zijn er meerdere afspraken nodig om tot een optimale pasvorm, beet en esthetiek te komen. Dit alles neemt enkele weken in beslag.

Wanneer later onverhoopt nog een eigen tand verloren gaat, kan een kunsttand eenvoudig in het frame worden bijgeplaatst.

Klik hier voor meer informatie >>>

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Klik hier voor meer informatie >>>

Een nieuw kunstgebit is een grote verandering. Uw nieuwe kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken.Bovendien zijn uw kunsttanden erg belangrijk voor uw uiterlijk. Uw tanden zijn immers uw eerste blikvanger.

Klik hier voor meer informatie >>>

Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld tandenstokers gebruiken.

Klik hier voor meer informatie >>>

Parodontitis is een aandoeningwaarbij het onder het tandvlees aanwezige kaakbot afbreekt. Voorafgaand aan parodontitis bestaat er vaak een (langdurige) tandvleesontsteking. Deze relatief onschuldige ontsteking kan door goede mondhygiëne thuis vaak snel herstellen, de parodontitis herstelt helaas niet zo makkelijk. Voorafgaand aan de behandeling worden de ruimtes tussen tand en tandvlees gemeten (pockets). De diepte is een maat voor de ernst van de ontsteking. Professionele reiniging van het worteloppervlak is noodzakelijk, gevolgd door regelmatig meten en controleren van het herstel dat enkel met extreem goede hygiëne thuis zal optreden. Uitgebreide instructie en uitleg is een integraal onderdeel van deze tandvleesbehandeling, en van u wordt 110% inzet verwacht om de ontsteking te doen herstellen.

Klik hier voor meer informatie >>>

Met vullingen kunnen gaatjes in het gebit die door tandbederf (cariës) zijn ontstaan worden hersteld. Een vulling is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Daarmee wordt de vorm en de functie van de tanden en kiezen zo goed mogelijk hersteld.

Tandbederf (of tandcariës) ontstaat meestal in de groeven op de kauwvlakken (fissuurcariës). Ook kan er cariës tussen de kiezen ontstaan (approximale cariës). Dit is alleen goed op een röntgenfoto te zien. Kleine gaatjes die slechts in het glazuur zitten, hoeven niet direct te worden gevuld. In dat geval is natuurlijk herstel nog mogelijk. Maar als behalve het glazuur ook het onderliggende dentine is aangetast, is een vulling nodig. Het het tandbederf gaat in het dentine veel sneller en natuurlijk herstel is dan niet meer mogelijk.

Klik hier voor meer informatie >>>

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Klik hier voor meer informatie >>>

Orthodontie is tandheelkunde gericht op de ontwikkeling van een regelmatig gebit. Het doel van orthodontie (gebitsregulatie) is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is. Maar dat is maar de helft van het verhaal. De officiële naam voor een orthodontist is ‘specialist in de dentomaxillaire orthopaedie’. Die naam laat dus zien dat de orthodontie zich niet alleen bezig houdt met het reguleren van tanden en kiezen, maar ook met groei en groeimodificatie van de kaken.

Klik hier voor meer informatie >>>